Вебінари навчать виборців голосувати свідомо

      Народ має таку владу, на яку заслуговує, адже сам її обирає.  Принаймні, в демократичних країнах.  Чого вартий український народ і на яку владу заслуговує він, дізнаємось вже після 28 жовтня - за підсумками виборів до Верховної Ради України. Однак, результати голосування продемонструють вибір громадян, з яким вони мають визначитись вже зараз. Як не помилитись у своєму виборі, не заблукати у вирі інформації та оманливо-звабливої передвиборчої агітації? У нагоді стануть інтерактивні методи інформування й підвищення обізнаності виборців про їхні права та  виборчі процедури.

      10 жовтня у Херсоні в приміщенні конференц-залу "Конгрес" відбулась  презентація проекту підвищення обізнаності виборців про їхні права та виборчі процедури: "вебінари для виборців", "гаряча лінія", онлайн-консультації. Її організатором стала Херсонська обласна організація Комітету виборців України.

     Основною темою презентації були вебінари - "віртуальні" семінари, організовані за допомогою Інтернет-технологій. Вони є доступними широкому загалу в мережі наживо, а  після прямої трансляції - в режимі відеоперегляду. Завдяки вебінарам від Всеукраїнської організації КВУ виборці мають змогу отримати інформацію про свої права та їх захист, голосування вдома та уточнення списків виборців, наслідки підкупу виборців та методики запобігання порушенням, виборчі бюлетені та відсутність графи "проти всіх"  тощо.
     Все, що потрібно для участі у вебінарі: персональний комп'ютер (бажано з веб-камерою), бути онлайн та бажання отримати знання. Протягом  вебінару слухач, знаходячись у будь-якій точці країни, бачить і чує доповідача в режимі реального часу, може ставити запитання ведучому через чат (або ж при реєстрації) і практично одразу отримувати на них відповіді. Це дуже зручно, за умови постійного доступу до мережі Інтернет. Якщо ж слухач зареєструвався і не встиг на вебінар з будь-яких причин, він завжди може завантажити його запис зі спеціального сервера або ж передивитися онлайн за посиланням. Для перегляду не потрібно встановлювати додаткового програмного забезпечення - все працює у вікні звичайного веб-оглядача (Internet Explorer, FireFox, Opera, Safary, Chrome та ін.)
     Комітет виборців України, зважаючи на популярність соціальних мереж і присутність у них понад 12 млн. зареєстрованих користувачів, приділив велику увагу інформуванню щодо вебінарів у мережах Фейсбук, Гугл+, ВКонтакте.
     Якщо у Вас виникають додаткові запитання, ви можете проконсультуватися за телефоном "гарячої лінії" (044-425-21-66), а також на сайті "Вибори в Україні" у розділі "Форум" (http://electioninfo.org.ua/?i=9). У Херсоні Ви можете звернутися за телефоном обласного відділення КВУ: (0552) 32-50-26.
     Не дозволяйте кандидатам собою маніпулювати, адже від результатів виборів залежить майбутнє кожного з нас - громадянина України!

(Більше вебінарів для виборців)
     Всеукраїнська організація "Комітет виборців України" за підтримки Координатора ОБСЄ в Україні у рамках проекту "Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців" поширює інформацію через вебінари для виборців, з метою надання їм необхідних знань та навичок.

Коментарі

Популярні публікації