Білий протест

    Сьогодні у Києві близько 10 години під стінами  Верховної Ради розпочалась акція протесту проти законопроекту, яким встановлюється кримінальна відповідальність журналістів за наклеп. Учасники акції вийшли протестувати з білими транспарантами, що символізують загрозу зруйнування свободи слова в Україні. "Білий протест" було підтримано також у декількох інших містах України.
Акція протесту в Херсоні
      У Херсоні біля стін облдержадміністрації  акція протесту зібрала близько 60 журналістів та громадських активістів, котрі вважають, що парламентська більшість під виглядом закону про наклеп вводить закон про цензуру. Жоден представник Херсонської ОДА не вийшов до учасників акції протесту  з офіційними заявами. Серед пікетувальників не було помічено представників ряду провладних ЗМІ,  зокрема телеканалів  "Скіфія" та "ВТВ", газет "Горожанин и Горожанка" тощо.  Акція  тривала до 11 години, її організатором виступило Херсонське відділення медіа-профспілки. (більше фото).
         О 11-ій годині розпочалося засідання Погоджувальної ради керівників парламентських комітетів та фракцій і розгляд питання про винесення відповідного законопроекту на голосування. Закінчився пікет близько полудня, коли спікер Володимир Литвин  повідомив: голосування щодо відкликання законопроекту відбудеться завтра. За словами Єгора Соболєва, наступного дня, 2 жовтня, громадські активісти та журналісти знову вийдуть під стіни Верховної Ради, а "журналісти з акредитацією - в сесійний зал". Пікетування триватиме доти, доки законопроект, запропонований представником Партії Регіонів Віталієм Журавським і вже підтриманий у першому читанні ПР, КПУ та Народною Партієюне буде відкликано.

     P.S.: "Білий пікет" також було активно підтримано користувачами соціальних мереж, котрі сьогодні почали масово змінювати світлини своїх профілів на білі. В твітері шукайте повідомлення щодо пікету за хештегом #білий , а в фейсбуці - приєднуйтесь до групи "Скажи ні закону про наклеп. Це стосується кожного" . Якщо бажаєте дізнатись перелік та контакти 244 депутатів, які проголосували у першому читанні за закон про наклеп, перейдіть ось за цим посиланнямЗателефонуйте їм у приймальню, напишіть e-mail, залиште повідомлення в соцмережах, запитайте, чому вони це зробили. Ви також можете зателефонувати або написати листа в центральний офіс Партії регіонів і в Адміністрацію Президента та дізнатися, навіщо регіонали голосували за законопроект, і що про нього думає Президент.

Коментарі

Популярні публікації