Дмитро Павличко: Херсон нагадує мені алмаз, який вже блищить, але ще не сяє


       Як часто у своєму житті ми зустрічаємо живі легенди? Щодня? Щороку? Або ж ніколи? Людина, яка створює щось унікальне, завжди цікава іншим; і спілкування з нею не замінить ніщо.
      Одна з таких живих легенд - Дмитро Павличко - поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч, дипломат, Герой України і, безперечно, цікава та неординарна особистість.
Зустріч херсонців із ним відбулася 16 листопада в бібліотеці ім. Лесі Українки. Дмитро Васильович  порівняв наше місто з алмазом, наголосивши, що "патріотизм "у душі" - це омана; любов до рідного краю не повинна бути таємною - її треба показувати своїми ділами".
      Читачі захоплено слухали поезії у виконанні автора, насичені грою наголосів, діалектизмів, кольороназв; дізналися від нього про знайомство та товаришування з Миколою Бажаном, Олесем Гончарем, Миколою Білкуном, про перші проби пера.  Власну  віршову манеру Дмитро Павличко характеризує так: "Два римованих слова не можуть бути з однаковою кількістю складів. Така моя поетика. Я не терплю однотипності!"
     На згадку про зустріч поет подарував бібліотеці двотомне видання своїх творів.

Коментарі

Популярні публікації