Боже, убережи їх душі!

         У Шуменському мікрорайоні Херсона є кілька аварійних багатоповерхівок-”хрущівок”. Для сучасних реалій, коли досить велика частина житлових будинків вже відслугувала своє (але їх не називають аварійними), такі “хрущівки” виглядають особливо жахливо.
         Одна з цих  “аварійок” знаходиться й на вулиці Димитрова ; нині вона  виконує функцію громадського туалету й смітнику водночас.  Із руїни давно вже відселили її мешканців, однак не всіх. На найвищому поверсі у кутовій квартирі й досі  мешкає одна сім'я без будь-яких благ цивілізації. Ця мужня родина не лише знаходить шляхи для виживання, а й намагається  облаштовувати, робити затишним своє помешкання (про це, наприклад, свідчать квіти на балконі) . У будинку відсутні не лише опалення, електро-, газо- та водопостачання, а, навіть, вікна та двері. Навпроти споруди знаходиться ринок, але шуменчани йдуть до нього прямо по дорозі — подалі від смердючої руїни. Влітку без водопостачання, а взимку без опалення особливо скрутно, однак це ще не найстрашніше... 
      Нещодавно цей будинок (і майже всю територію позаду нього аж до наступного) огородили величезним парканом, типовим для будмайданчиків. Жодної інформації на ньому для херсонців не надано. Однак, не зайве пригадати, що кілька років тому на цій ділянці вже планували щось будувати. Імовірно, намірам  завадила фінансова криза. Серед херсонців ходили чутки, що це місце відведено для чергового супермаркету мережі “Оскар”.  Оскільки справа так і не зрушила з місця, ні підтвердити, ні спростувати ці чутки не вдалося.  Нова споруда замість старої смердючої руїни, сподіваймось, значно покращить естетичне обличчя Шуменського. Головне питання: яка доля чекає на родину, що мешкає в огородженому аварійному будинку?
                   За високими деревами будинку практично не видно, але їх теж, можливо, знищать.
          P.S.:Часто торговельні мережі псують життя і нерви херсонцям. Пригадаймо хоча б спотворену площу Героїв Сталінграду. Ще п'ять років тому з пішеходної вулиці Суворова відкривався чудовий краєвид на театр, куди жителі й гості Херсона підіймалися сходами. А у святкові дні це місце було вщент запонене херсонцями - на площі  традиційно проходили масові культурні заходи, влаштовувалися концерти. На жаль, тепер ці часи позаду: замість культурного обличчя Херсона доведеться “любуватися” недолугою, громіздкою комерційною спорудою мережі “Оскар”.

Коментарі

  1. Этот пост был первой моей публикацией в СМИ - в Бюллетене Социального Партнёрства. Моё удостоверение журналиста говорит, что я там работаю :)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації