Без вини звинувачені

        Напередодні Дня Конституції України (27.06.11р. о 10:00) у бібліотеці-філії №3 Херсонської ЦБС відбувся святковий захід «Людина починається з добра», котрий в ігровій формі розповів присутнім про Основний Закон України та права її громадян .
       Про цей та інші заходи  херсонці мали змогу дізнатися з куточку користувача «Публічні заходи бібліотеки-філії №3» у вітальні закладу. Проте були й інші, альтернативні, джерела інформації. Друковані ЗМІ  м. Херсона також не оминули увагою бібліотечну філію, проте в анонсах заходу було вказано іншу дату проведення – 26-е червня, неділя (офіційний вихідний бібліотек-філій Херсонської ЦБС на літній період). А через два дні після  проведення заходу в газеті «Акценти» (№24 від 29.06.11р.) з’явилася гнівна стаття Олени Кучерявої під назвою «Навіщо запрошували?», котра викликала відверте здивування працівників, а , головне, читачів бібліотеки, котрі взяли участь у заході.
       У своїй статті пані Олена розповіла про невдалий візит до бібліотеки 26-го червня о 10-ій ранку. У той день вона не змогла взяти участь у святковій грі, адже захід було призначено на  27.06, а саму бібліотеку зачинено на вихідний. Однак журналістці все ж вдалося поспілкуватися з однією з працівниць закладу. У своїй публікації вона розповіла, що її «вичитували» і звинувачували у тому, що прийшла на захід . А, крім того, авторку статті нібито сповістили, що він відбудеться в інший час, в іншій бібліотеці, адреса якої – «десь тут поряд». Чи міг працівник культури надати журналісту таку інформацію? – питання риторичне. Більш вірогідно, що бібліотекар свій офіційний вихідний провела на робочому місці задля того, щоб, вибачившись перед кожним відвідувачем у той день, повідомити йому справжню дату проведення заходу й запросити на нього, тим самим зберігши позитивний імідж бібліотеки в очах громадськості. І зовсім неймовірним видається той факт, що бібліотекар (навіть теоретично) могла приховати від журналістки  Олени Кучерявої місце та час проведення гри «Людина починається з добра» і не запросити на неї. Так чи інакше, жоден представник газети «Акценти» захід не відвідав, але мав змогу дізнатися про те, як пройшла гра, в мережі «Фейсбук» (група «Бібліотекарі Херсонщини»), а також в Інтернет-виданні «Майдан-Південь» вже через кілька годин  після її проведення.
       Звісно, людський фактор не виключає виникнення канцелярських помилок  на будь-якому етапі передачі інформації. Якби ж, отримавши від Управління зв’язків з громадськістю Херсонського міськвиконкому електронною поштою «План заходів щодо відзначення у Херсоні 15-ої річниці Дня Конституції України», редакція газети підтвердила інформацію у телефонному режимі  з бібліотекою, в «Акцентах» з’явилася б стаття зовсім іншого змісту. Так прикре непорозуміння і образа журналіста на бібліотеку через свій марний недільний візит призвели до некоректної  публікації і, можливо, нашкодили  не стільки  іміджу бібліотеки-філії№3, скільки репутації  самої газети.
      Прикро, що журналістка Олена Кучерява не змогла відвідати святковий захід до Дня Конституції України, інакше вона дізналася б не лише «чому він так називається» і «навіщо запрошували» (про що так прагнула розповісти в своїй статті), а й те, що поширення завідома неправдивої інформації  є порушенням Основного Закону України.  

Коментарі

  1. а хто подавав інфу для відділу культури? можливо, треба їх запитати? бо Управління громадських зв'язків міської ради цей План розповсюдило:
    http://www.artkavun.kherson.ua/news.htm?n=2680&ps=10

    ВідповістиВидалити
  2. Ніхто. Узагалі ми планували інший захід. Управління культури нас не допитувалося й подало в анонс заходу гру, котру ми проводили два роки тому. Про це ми дізналися в п"ятницю з газети "Гривна". Але для нас не проблема, який захід проводити. Проблема саме в даті. Якби ми все-таки вирішили провести захід у свій вихідний, то не встигли б ніяк попередити своїх читачів. Тим більше, що оголошення про захід на інформ.дошці мав змогу прочитати кожен з відвідувачів, а хто з них прийде, хто-ні наперед ми не могли знати.

    ВідповістиВидалити
  3. дійсно прикра ситуація. А як так сталося, що вийшло непорозуміння з датою заходу і в анонсах була вказана помилкова?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації