Міжрегіональний ярмарок бібліотечних іновацій у Сімферополі

17 липня в Сімферополі у бібліотеці ім. І.Я. Франка відбулося урочисте відкриття міжрегіонального ярмарку «Бібліотечні іновації для громад: створюємо майбутнє». Організаторами заходу виступили Міністерство культури АРК, Програма «Бібліомост» та КРУ «Універсальна наукова бібліотека ім. І.Я. Франка».

     В рамках ярмарку відбулася презентація Програми «Бібліоміст» «Моделі стійкого розвитку бібліотек», літературно-художнього журналу «Крим», демонстрація рекламних відеороликів, майстер-клас з ебру і амігурумі. Також зацікавило око відвідувачів ярмарку дійство, котре відбувалось на подвір’ї бібліотеки - театр живих скульптур, флешмоби «Будь на хвилі!» та «Скажи книзі «Так!»», бібліокросинг, виставка виробів народної творчості кримських умільців «Місто майстрів» та багато іншого.

     Участь у міжрегіональному ярмарку «Бібліотечні іновації для громад: створюємо майбутнє» в м. Сімферополь – це, перш за все, гарна нагода та можливість для бібліотечних фахівців Херсонщини, Миколаївщини, Одещини, Запоріжжя та АРК Крим прорекламувати свої інноваційні досягнення на презентаційних стендах та обмінятися досвідом з колегами, почерпнути натхнення та наснаги для подальших творчих ідей у своїй роботі.
     Філія №3 Херсонської ЦБС (у складі бібліотекаря відділу для юнацтва Наталі Ткачової та Ольги Семенюти - учасниці арт-групи «Режисер.орг», партнеру бібліотеки) теж представила на ярмарку свою інновацію - «Молодіжну відеолабораторію». Презентований проект став одним з п’яти переможних у всеукраїнському конкурсі на створення творчих майстерень при бібліотеках від програми «Бібліоміст». І хоча він ще не почав своє втілення у повній мірі (на разі, ведуться підготовчі роботи щодо облаштування та відкриття майстерні), однак зацікавив та привернув увагу гостей ярмарку. Окрім традиційного спілкування щодо «товару», відвідувачі ятки бібліотеки-філії №3 мали змогу ознайомитись зі зразками херсонського кіно молодих творців-аматорів, переглядаючи стрічки, котрі проектувалися на презентаційному стенді впродовж для. 
 Наостанок заходу бібліотеку-філію №3 Херсонської ЦБС було нагороджено пам’ятним дипломом за активну участь у міжрегіональному ярмарку «Бібліотечні інновації: створюємо майбутнє для південних регіонів України».
     Другий день ярмарку бібліотечних іновації, 18 липня, було присвячено співпраці бібліотек з громадою.

Коментарі

  1. И я тут была! Фотокорреспондировала =)
    Моя "Орловка" представляла "Робика"(интернет-центр для самых маленьких)
    Я - это Зименс Катя =)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації