Відкрито дискусійний клуб "Кіно Херсона"


У нашому місті  кіно   є  одним  з найбільш розвинених видів мистецтва.  Стрічки херсонських режисерів відомі як в Україні, так і за її межами. Проте, у  самому Херсоні  це знає далеко не кожен. У чому річ? На це питання складно дати однозначну відповідь. Одне відомо напевне: херсонський кінематограф  необхідно й надалі популяризувати та розвивати, розширюючи глядацьку аудиторію.


     22 березня  у відділі обслуговування юнацтва бібліотеки-філії №3 відбулося перше засідання дискусійного клубу для молоді «Кіно Херсона».  На зустріч було запрошено режисера студії MauseCinema Олександра Юдіна. Після показу короткометражних стрічок гостя почалося обговорення побаченого.  Що таке авторське кіно? Чи потребує воно цензури? У чому особливість творчого метода автора? Яким чином добирати акторів для фільму? Про що варто знімати кіно? Ці та інші питання  порушувались у ході дискусії гостя заходу та перших учасників клубу.

       
     Варто сказати, що метою дискусійного клубу «Кіно Херсона», у першу чергу, є не забезпечення умов для дозвілля молоді, а розвиток її критичного мислення та естетичного світосприйняття.  Тому на кожному засіданні показ фільмів і знайомство з гостем супроводжуватиметься обговоренням особливостей жанру стрічок, їх проблематики, актуальності  тощо.  Засідання клубу є відкритими й відбуватимуться вони, орієнтовно, раз на місяць. 


     
     На разі, дискусійний клуб «Кіно Херсона» не має  постійного, необхідного  для  свого функціонування,  матеріального забезпечення. Його створено спільними зусиллями ініціативної молоді та кінотворців нашого міста на базі єдиного в мікрорайоні Житлоселище закладу культури – бібліотеки-філії №3Херсонської ЦБС. Керівник клубу - Наталя Ткачова.
*   Більше фото - тут. 
** Дізнавайтесь більше про новин херсонського кінематографу у групі    "Херсонское кино" в соціальних мережах "Фейсбук"  і "ВКонтакте".

Коментарі

Популярні публікації