В Херсоні відбулася екологічна акція

17 липня у Херсоні,  в рамках виняткової для України екологічної акції  "В пошуках чистої води", відбувся соціальний захід, протягом якого, консолідовані фондом громади "Захист" на чолі з Ларисою Польською херсонці-волонтери очистили берег річки Кошова в мікрорайоні Корабел.
Знаково, що захід відбувся без супроводу будь-якого з політичних прапорів і не підтримувався жодною з партій - натомість у його підготовці та проведенні взяли участь: обласне управління водних ресурсів, громадська організація меліораторів та водогосподарників, Комсомольський райвиконком, підприємство "Херсонкомунтранссервіс", громадська організація "Молодіжний центр регіонального розвитку", дитяча організація "Ластівка", міський центр дитячої та юнацької творчості, благодійний фонд "Об'єднання", КВУ та просто свідомі херсонці, небайдужі до долі рідного міста.
До очищення берегу річки Кошова приєдналися учасники всеукраїнської експедиції "Знай, що ти п'єш", метою якої було взяти проби води в ключових точках різних куточках України для подальшого хімічного аналізу й відображення його показників у майбутній водній карті нашої країни. 
Перші проби води в Херсоні було взято на Острові. Результати її хімічного аналізу стануть відомими вже за кілька днів, але перший тест на вміст солей "острівська" вода пройшла успішно.
Екологічна акція з очищення від сміття берегу річки Кошова, мала звернути увагу херсонців на те, що чистота природи й міста залежить не тільки від влади та комунальних структур, але й, в першу чергу, від рівня культури, самосвідомості та совісті громадян. Вона показала, що херсонці здатні до консолідації заради добробуту рідного краю. Однак, судячи з кількості зібраного сміття біля Кошової, рівень культури частини жителів нашого міста залишає бажати кращого. (Більше фото)



Коментарі

Популярні публікації